Amusewandeling met een kort lontje

Zwart Kruit

2-20 Deelnemers

Per persoon een puzzelmap

€ 13,95 per persoon

Inclusief 5 heerlijke amuses

3-4 uur avontuur

Geen tijdregistratie

100% offline

Geen internet nodig voor route en spel

Amusewandeling met een kort lontje

Zwart Kruit

Geniet tijdens deze spannende zoek-speur-puzzel-amusetocht.

 

Een waargebeurd verhaal rond het jaar 1830. Tijdens deze speurtocht volgt u de een illegaal kruittransport van Valkenburg naar Luik en kruipt u in de huid van Hubertina, de  eigenaresse van  de Valkenburgse kruitfabriek Nr. 11.  U ervaart u de stress die ze ondervond om dit transport naar de Luikse mijn l’Esperance voor elkaar te krijgen en onder de radar van de overheden te blijven.

Om de sprong te maken van het hedendaagse Valkenburg naar het Valkenburg van toen, schetsen we het beeld van de achterkleindochter van Hubertina, die op de zolder van haar ouderlijk huis door de geschiedenis van haar familie bladert. Een krantenknipsel van de Polfermolen, een foto van het oude hotel en oude dagboeken van haar overgrootoma: de eigenaresse van de kruitfabriek. In een van haar dagboeken ontdekt zij het verhaal van een illegale kruitlevering aan de mijnen in Luik.

Een poging van Hubertina om zwart geld te verdienen om haar fabriek draaiende te houden. U als wandelaar helpt haar om in het geheim een partner te zoeken die dit lastige klusje voor haar gaat uitvoeren. Ondertussen snoept u van vijf heerlijke hapjes bij de locaties die u aandoet tijdens deze speurtocht.

 

Restaurants in deze route:

MOEILIJKHEISGRAAD:
2.5/5

KENMERKEN

RESERVEER NU

Goed om te weten

Voordat het avontuur begint

Voor wie?

Een gezellige puzzeltocht met 5 Bourgondische tussenstops. De perfecte invulling voor jong en oud.

Doelgroepen:
Individu - Teambuilding - Vriendengroepen - Gezinnen - Vrijgezellenfeest - Families

Wanneer?

Dit spel is van 7 juli t/ 30 augustus dagelijks te spelen. Na 30 augustus is het tot 1 november mogelijk van dinsdag t/m zondag. Reserveren is verplicht. Koop je tickets online.

Groepen

Dit avontuur is geschikt voor gezelschappen van 2-20 personen. Komen jullie met een grotere groep? Geen probleem, wij zorgen ervoor dat jullie een onvergetelijke dag beleven. Neem contact met ons op.

Reserveren

Kies je gewenste datum en tijdstip